BECİ (ÇAMLICA) KÖYÜ SİTESİ www.BeciKoyu.Com • Başlık görüntüleniyor - FORUM STİLİ VE KISA BİR HATIRLATMA

FORUM STİLİ VE KISA BİR HATIRLATMA

ANASAYFA ve ACİL DUYURULAR

Moderatör: BeciliAdminler

Forum kuralları
ANASAYFA ve ACİL DUYURULAR

FORUM STİLİ VE KISA BİR HATIRLATMA

Mesajgönderen ADRASSOS » 28 May 2008 12:39

Sevgili ziyaretçilerimiz Beci Köyü Forumumuzun piyasada 13-15 yaşında çocukların yaptığı veya onlara hitap eden cicili bicili süslü püslü genel siteler yada çöpçatan siteleri gibi popüler sitelerle yarışmak gibi bir gayesi olmadığı ve de yükleme süresinin çok hızlı olması gerektiği için gereksiz resim reklam ve bannerlardan arındırılarak oldukça sade bir yapısının olduğunu farketmişsinizdir. Bu sebeplerle sitemiz hakkında görsel konularda yapacağınız olumsuz eleştiriler dikkate alınmayacak, ancak köyümüz ve çevremiz için faydalı olabileceğine inananılan, herkesin kabul edebileceği faydalı paylaşımlar ve öneriler elbette dikkatle takip edileceklerdir. Bunun yanında eğer kendinize ait güzel siteleriniz varsa link vermekten te gurur duyarız. Şirketinizin veya şahsi sitenizin linklerini bildirirseniz LİNKLER sayfamıza onları da ekleriz. İyi Muhabbetler...
ADRASSOS
Mesaj Panosu Yöneticisi

Sitemizin Kuruluş Aşamaları

Mesajgönderen AdemSahin2001 » 05 Nis 2009 05:28

SİTEMİZİN KURULUM AŞAMALARI

Merhabalar;

1993 te daha İnternetin bile Türkiye’ye gelmeden Bitnet / Telnet lerin olduğu dönemde bilgisayarlarla tanışmamızın ardından fazla bir zaman geçmeden 1998 de ilk internet cafe ler Erzurum’da açıldığında köyümüz için ne yapabilirim diye düşünmüş mailler alıp açmıştım ama bir süre sonra bunların kapalı sistemler olmasından dolayı ve de daha kimsenin maili bile yokken mail zinciri oluşturmanın zor olduğunu görüp bırakmıştım. 2000 li yıllarda ard arda FreeServer larda BeciKoyu, veya Becililer isimli ücretsiz siteler alıp açmıştım. Tabii bunlar hep o zamanlar daha Frontpage gibi pasif site kurucuları ile yapıldığından site ziyaretçileri Html formatında sitelere yorum yazamıyorlardı. Önceleri ekonomik yetersizlik sonraları ise değişen teknolojiden dolayı Html’nin işlevini yitirmesi ve yeni sisteme uyum zorunluluğu beni iyi bir site yapmaktan alıkoydu hep. Geçen yıllarda ücretsiz free serverlarda BeciKoyu isimli bir çok adres aldım ama hepsi bir noktada çok amatörce kalıyor çünkü yönetim panelinin olmayışı ve de gereksiz yere açılan bir çok reklam bannerlarından dolayı sitemi kontrol edemeyişim "Ucuz etin suyu kara olur" misali bayağı bir canımı sıkıyordu. Bu arada bazen internette köyümüzü aratınca Beci(Çamlıca) Köyü ile ilgili hiçbir yazı çıkmıyordu. Arama sonuçları sıfır çıkınca da umudum kırılıyordu. 2005 yılında yaptığım bir aratmada ilk defa paralı bir site gözüme çarptı. http://www.Yalnizcabagi.Com orada köyümüzden bahsedildiği için Google’da resmi bir sitede ismimiz geçmiş oluyordu. işte ben bu siteyi görünce böylesine güzel bir site ile köylerinin tanıtımını yaptıkları için teşekkür etmek istedim. Üye oldum ama fırsatım olmayınca birkaç sene sonra falan (2006 idi sanırım) teşekkür edebilmişim. Daha sonraları ben niye böyle paralı bir site yapmayayım dedim. O zaman aslında bu işi yapması için başkalarını beklediğimi fark edince kendim bu işi artık profesyonelce yapmam gerektiğini fark ettim.. Bir hosting şirketi bulup siteyi üzerime register layarak aldım. Hemen de üzerine hazırladığım bir html sayfası attım ama tabii forum olmayınca site pasif kalıyordu. Oysa ben forum yapabilecek durumda değildim. En sonunda Yalnızcabağ sitesini yapan Mehmet Emin arkadaşı arayıp durumu anlattım o da bana önce Php öğrenmem gerektiğini söyledi tamam dedim ama bu öyle tarih sosyal gibi okununca öğrenilecek bişey değil diye düşünerek baya bir zorlandım. Kod yazmakla falan uğraşılacağını zannediyordum. İlk zamanlar 30 sayfalık Php ye giriş i kaç kere okudum ama olmadı bir şey anlaşılmıyordu.. Bulunduğumuz il Karaman da bu işten anlayan kimseyi bulamadım sadece İstanbul’da kursları varmış oda 700-800 Ytl kurs ücreti yazıyordu ama bir gün (Mart 2008) wordpress kurulumu ile karşılaşınca her şey çorap söküğü gibi geldi. Bir süredir okuduklarım damla damla dolmuş ve birden taşıvermişti. Mayıs ayında ben ilk forumu kendi bilgisayarımda kurduğumda Yalnızcabağ sitesi daha eskiden kurulduğu için PhbBB2 ile çalışıyordu. Oysa ben doğrudan yeni sistemle tanıştığım için yeni çıkan PhpBB3 ile işe başladım. Ben PhpBB3 e başladığımda ise PhpBB3.0.0 bitmiş PhpBB3.0.1 yeni piyasaya sürülmüştü. Ancak PhpBB3 hala deneme sürümleri çıkartıyor son KARARLI sürümünü daha piyasaya sürmemiş çalışmaları devam ediyordu. Onlar son sürüme gelene kadar bende kurulumu tamamlar sonra da son sürüme yükseltirim diyordum. Sırası gelmişken bu dönemde PhpBB nin Türkiye destek sitesi http://www.PhpBBTurkey.Com sitesinin bizim gibi amatörlere verdiği desteği hatırlatmadan ve de onlara verdikleri destek için teşekkür etmeden geçemeyeceğim.

Tabii bu arada hostingin ve alan adının yıllık ücreti geçmiş site düşmüş yenisini alıp almama konusunda da karasızdım çünkü çalıştıramadığım bir sitenin yeniden bir yıllık parasını vermek istemiyordum. Hala ücreti yatırıp yatırmama konusunda karasızdım ama şimdi forumu kendi bilgisayarımda kurmayı başarınca artık bu yılda yatırabilirim dedim ve Kasım 2008 de 2008-2009 döneminin parasını da yatırdım. Sonuç olarak 2008 yılı yinede Html ile geçti.

Tekrar kurulum konusuna dönersek ; araya giren yoğun eğitim öğretim ve de karne dönemi kargaşasına rağmen ben hızla sitenin ayarları, konuları ile uğraşırken yeni sürümler de çıkmaya devam ediyordu. Birkaç ay sırayla PhpBB3.0.2 - PhpBB3.0.3 çıktı. Son olarak ben daha hala uğraşırken PhpBB3.0.4 son ve KARARLI sürümü 13 Aralık 2008 de Php nin yıldönümünde aceleyle piyasaya sürüldü. Aralık 2008 in sonlarına doğru benim site kurulum işlerim tamamlanmıştı. Sıra siteye yüklemeye geldiğinde yeni bir sorunla karşılaşmıştım çünkü site doğrudan FTP içine atılmıyor orada kurulum gerektiriyormuş. Birkaç gün de hosting server dosyalarında kurulum için uğraştıktan sona tamam artık dedim ve ilk forum sitemi hosting yani İstanbul’daki ana bilgisayar üzerine kurdum hevesle. Ama o da ne bu sefer de tablolama hataları ile programın doğru kurulmadığın belirten hata raporları alıyordum ve siteye üyelik yazı yazmak mümkün olmuyordu.

Defalarca kurup kaldırmama İstanbul daki hosting sahipleriyle telefon ve mail aracılığla haberleşmeme hatta birkaç defa kendilerine de kurdurmama rağmen sorun çözülmüyordu. Sorunlarımı yazdığım yerli yabancı sitelerde tam bir çözüm sunamıyorlardı. Ama en sonunda bir arkadaş Hosting serverimin bilgisayarlarının yetersiz olabileceğini hosting firmamı değiştirmem gerektiğini söyleyince o zaman aklıma yattı. Artık sorun benlik değildi ve bir anda sanki üzerimden yük gitmiş gibi rahatlamıştım. Hosting firmasına “devam eden sorunlardan dolayı artık firmalarıyla çalışmak istemediğimi” belirten maili 3 Ocak 2009 da atıp uzun bir bekleme dönemine girdim. Bir süre sonra sitelerde PhpBB3 ile uyumlu çalışan serverlar olup olmadığını sordum verilen birkaç adres uyumsuz çıkınca yeniden beklemeye geçtim. En son 23 Mart 2009 da bana tavsiye edilen MaviHost a bir mail attım onlarda sağolsunlar ilgilendiler 1 saat içinde deneme amaçlı bir forum kurup gösterdiler. Fiyatlarını falan öğrendim almaya karar vermiştim. Ama eski hostingten yeni hosting e geçişin bazı maddi manevi külfetleri olduğu gibi bir çok yönlendirme ayarları gerektirdiğini düşündüğüm ve de eski serverimin fiyatlarının daha makul olduğunu bildiğim için eski hosting serverimi de bırakmak istemiyordum. Akşam eve gelince son bir defa daha deneme yapmaya karar verdim süresiz bir CuteFtp bulmak için boşa geçen 7-8 saatin canımı sıkmasını saymazsak sabah saat 5 gibi kendi eski serverimde ilk defa PhpBB3 ü çalıştırdığımda dünyalar benim olmuştu. Artık 25 Mart 2009 itibariyle sitemiz test yayınını bitirip normal yayına geçmeye hazırdı. Çünkü siteyi ilk aldığımda kurduğum Html sayfalarıyla birkaç deneme sayfası koymuş ve de üzerine TEST YAYINIDIR FORUMLARA GİRİŞ İÇİN ACELE ETMEYİNİZ yazmıştım.
25 Mart 2009 ta 1 Nisan 2009 da TEST YAYININI BİTİRİP NORMAL YAYINA geçeceğimizi belirten bir not bıraktım. 29 Mart yerel seçimlerinin hemen akabinde 1 nisan şakası olmayıp gerçekten sitemizin yayınına geçtik..

Artık bundan sonra ölsem de gam yemem sorun değil site kendi ayakları üzerinde durabilir oldu. Ayrıca buradan "balık tutuveren değil bana balık tutmayı öğrenmemi sağlayan" http://www.yalnizcabagkoyu.com/ sitesinin kurucusu Mehmet Emin kardeşime benim bu işi yapabileceğim konusundaki fikri destekleri için ve de PhpBB nin Türkiye temsilcisi http://www.PhpBBTurkey.Com sitesinde sorularımıza içtenlikle cevap veren Admin ve üye tüm arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim. Hepsine yaptıkları katkılardan dolayı çok teşekkür ederim…
FoRuMa ReSiM - ViDeO NaSıL EkLeNiR BiLMiYoRSAnIz http://www.becikoyu.com/forum/viewtopic.php?f=66&t=48&p=63#p63 Buraya Tıklayınız...]

Kullanıcı avatarı
AdemSahin2001

Nerelisiniz: Beciköyü
HTML Bilgisi: İyi
Hangi Takımı Tutuyorsunuz: Beci United Spor

Dön ANASAYFA ve ACİL DUYURULAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir